Cum producem pungi biodegradabile si diferenta de pungile hartie kraft

Toata lumea se intreaba cum se pot produce pungi biodegradabile sau cum se pot fabrica pungi hartie personalizate. Primim intrebari despre pungi hartie kraft de exemplu, ele sunt folosite la cadouri si nu pot rezista la greutati mai mari de 2kg. Diferenta dintre pungile de hartie si pungile plastic sau biodegradabile este uriasa. Procesul de productie este complet diferit.

Fabricarea pungilor biodegradabile si comparatia lor cu pungi hartie kraft

pungi hartie kraft

Granula biodegradabila este importata in general de la tari mai dezvoltate, Germania, Italia sau Franta care au investit in agricultura si pot produce granula biodegradabila si compostabila acceptata la nivel European prin standardul EU13432. Granula este produsa din amidon de porumb sau trestie de zahar, produse regenerabile, fiind 100% biodegradabila si compostabila.

Acestea sunt certificate de laboratoare de specialitate si testate pentru a emite certificatele necesare demonstrarii ca sunt biodegradabile.

Granula este transformata in folii cu ajutorul extrudelor, si pregatita pentru urmatoarea etapa de productie. In functie de dimensiunea pungii, foliile sunt prelucrate pe grosime si dimensiune. Pungile bio sunt prevazute sa se descompuna in compost in termen de 6-12 luni, in functie de conditile de mediu.

Pungile biodegradabile sunt in general personalizate, de aceea de la extruder folia merge la masina de imprimat.

Aceasta poate fi in mai multe grupuri de imprimare, se poate imprima de la o culoare la maxim 4-6 culori. Imprimarea este extreme de importanta si se realizeaza prin flexografie, cu ajutorul cliseelor flexografice. Acestea se refolosesc la fiecare comanda si se achita o singura data.

extruder pungi

Sa va povestim cum se fac pungile biodegradabile

De la imprimare, pungile merg la sudeze.

Aici depinde foarte mult de tipul lor, tip maieu sau tip banana. Pungile tip maieu au pliuri laterale si pungile tip banana au pliu in partea de jos.

Sudezele lipesc partile laterale si formeaza in acelasi timp punga. Tot la sudeze sunt taiate si manerele, decupatura la maieu si manerul la cele tip banana.

Termenul de livrare pentru o comanda minima de 5.000 bucati este de 4-5 zile de la comanda ferma, pentru o comanda de un milion de bucati 10 zile de la comanda ferma.

 

 

Cand ies de la sudeza pungile sunt ambalate in seturi de 50 sau 100 bucati iar apoi in baxuri. De aici sunt transportate la clientul final si gata sa fie utilizate.

sudeza pungi

Pentru acest tip de ambalaj se achita taxa de ambalaj ca la orice ambalaj, cutii de carton, pungi hartie sau folie stretch.

Pungile biodegradabile se pot si recicla, din materia prima rezultata se poate obtine granula bio ce este refolosita in productia de pungi.

Ca o comparatie cu procesul de productie pentru pungi hartie kraft, cele bio sunt mult mai usor de produs.

Productia lor consuma mult mai putine resurse, se transporta mult mai usor. Pana si depozitatea lor se face mult mai usor, pungile biodegradabile ocupa mult mai putin loc decat cele din hartie kraft.

Fabricarea pungilor se desfasoara in etape, de la comanda pana la livrare procesul de productie se defasoara in 4 etape.

Prima etapa este extrudarea, apoi imprimarea flexografica, sudeza unde se formeaza punga si ultima etapa este ambalarea/etichetarea.

Comandati cu incredere pungile biodegradabile de la noi si va garantam calitatea dorita. Garantia o oferim prin posibilitatea de a refuza comanda in cazul in care nu corespunde standardelor dumneavoastra.