Ecotaxa pungi 2019 pentru plastic si biodegradabile

Pungile din plastic sunt taxate cu ecotaxa de 0.15 lei/buc+tva, aceasta taxa nu se apica pungilor biodegradabile

Modificari legislative din 25 iune 2019, modifica ecotaxa de la 0.1 lei la 0.15 lei+tva. O alta modificare majora o reprezinta taxarea pentru toate pungile, indiferent daca au manere sau nu. Pana acum erau taxate numai pungile cu maner, cele fara maner nu erau supuse ecotaxei.

Modificarea OUG nr. 196/2005 si a legii nr. 249/2015 ne consolideaza pungile biodegradabila ca alternativa pentru pungile din plastic.

Pungi si sacose biodegradabile scutite de plata eco-taxei, produse din granula biodegradabila si compostabila. Aceste pungi sunt fabricate din amidon de porumb si sunt 100% compostabile.

Mare atentie la taxa de ambalaj de 0.2 lei/kg, aceasta taxa se plateste si pentru pungile biodegradabile, fiind o taxa de ambalaj.

Pungile biodegradabile sunt produse incepand cu 15 microni pana la 30 microni, ele pot rezista la o greutate de 3 pana la 10kg. Ele sunt foarte practice, nu ocupa mult spatiu si sunt prietenoase cu natura.

Ecotaxa pungi 2019 pentru plastic si biodegradabile

Reduceti costurile folosind pungi biodegradabile si protejand natura.

Incalzirea globala este un subiect tot mai prezent in jurnalele de stiri. Efectele incalzirii le putem deja resimtii desi gravitatea acesteia nu a atins cotele maxime.

Spune nu pungilor din plastic, foloseste pungi biodegradabile. Cere magazinului de unde iti faci cumparaturile sa ofere pungi biodegradabile.