Suna acum!

3 Trucuri sa ai mereu la indemana o punga bio pentru cumparaturi

Se tot vorbeste despre ecologizare, reciclare, biodegradabilitate si alte argumente la fel de ”fierbinti”. O solutie eficace in acest sens este sa folosim pungi bio pentru cumparaturi. Si sa le refolosim de cat mai multe ori.

Dar cum sa le refolosim cand aproape niciodata nu avem la indemana o sacosa cand ne trebuie?

Cam asa cum se intampla cu batistele pentru nas, cu hartia igienica, sapunul, detergentul si orice alta consumabila. Cand ai nevoie urgenta de ele, ia-le de unde nu-s!

Cu o atitudine potrivita poti pune capat disperarii de a nu avea asupra ta o sacosa cand e necesara.

Cum sa tii pungi bio pentru cumparaturi la dispozitia ta?

De cate ori ajungi la mall sau in supermarket, la casa, iti dai seama ca iti lipseste tocmai obiectul de baza, sacosa. Iar ai uita-o in cealalta poseta sau in buzunarul celuilalt palton.

Ghinion!

Sa rupi lantul, ai nevoie doar de putina organizare:

Intretine-le, nu le arunca

Atata timp cat nu sunt deteriorate (rupte, franjurate, taiate, julite), atata timp cat isi pastreaza caracteristicile initiale si sunt doar… murdare, nu le rezerva un loc in cosul de gunoi ca deseu sau sac.

Cu grija, spala-le, dezinfecteaza-le daca trebuie, dar reintrodu-le in ”circuit”. Este atat de simplu! Odata curatate, vor fi ca noi si prompte sa-si duca la bun sfarsit ”destinul” pentru care au fost concepute.

Tine o rezerva in masina de pungi bio

Daca ai masina, depoziteaza macar 2-3 pungi bio pentru cumparaturi in bord. Acolo unde mai pastrezi actele masinii, ochelarii de soare, servetelele etc. Sau depoziteaza-le in buzunarul de la portiera.

Loc nu-ti ocupa aproape deloc, fiind foarte subtiri. Deci nu poti da vina pe lipsa de spatiu. Poate doar pe neglijenta sau memorie.

Iar daca familia detine mai multe masini, fa o mica rezerva in fiecare. Nu e nevoie de baxuri intregi, ci doar de 2-3 bucatri, frumos impaturate, mereu disponibile. Ca poate uneori mergi la shopping cu masina sotului, a mamei etc.

Pune-le langa cheile de la casa

In caz ca in urmatoarele ore ai de gand sa te aventurezi printre rafturile magazinelor, pregateste-ti ”temele” dinainte. Sa nu ajungi in fata casierei cu lectiile nefacute sau mai bine-zis cu zero sacose asupra ta.

E simplu sa reusesti. Nu trebuie decat sa strecori 1-2 bucati in buzunarul de la geaca, in poseta, langa lista de cumparaturi sau acolo unde pastrezi cheile de la intrare / masina. Nu ai cum sa le uiti si in timp iti vei forma chiar un obicei.

Speram ca-ti vor fi de folos sfaturile noastre si nu vei mai ajunge la shopping cu mana goala. Reutilizeaza-le de cat mai multe ori si nu mai trebuie sa te preocupi de impactul asupra mediului!

Lasa comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *